Båtsällskapet Lögarängen

   

Båtsällskapet Lögarängen:

 

 

Jag är medlem i BSL (Båtsällskapet Lögarängen). BSL är en av de största klubbarna i Västeråsområdet. Vi har vår klubbanläggning på Ridön syd om Västerås, belägen i en av de sydliga vikarna på ön.

Området heter Torpstaden men kallas av oss båtfolk för Torpis. Namnet kommer av att det helt enkelt låg ett gäng torp här. Klubbens första klubbhus var ett av torpen, numera rivet och ersatt av ett nytt klubbhus. BSL har ca 400 st båtar/medlemmar.

Vår klubbanläggning är mycket omtyckt av våra medlemmar och av andra gästande båtar.

Ridön är en rätt så stor ö, ca 6 km lång och 2 km bred och hade under sina glansdagar på 1600 talet över 400 invånare. Då låg ett av kungens varv på ön.

På Ridön byggdes bla regalskeppen Kronan, Amarant och Makalös.

Idag är det tyvärr ingen som bor på ön året runt. Men förhoppningsvis så hittar Sveaskog en ny bonde som kan fortsätta att bruka öns vackra natur.

 

 

Om du vill kontakta mig skickar du ett mail till adressen mr(at)jablo.se

 

Latest News:

 

 

2010-02-24 »

 

Med anledning av nedanstående kostnad för att ha båt i Västerås, fick jag en fråga av en arbetskamrat, om jag visste vad det totalt kostade mig att ha båten per år. -Det vill jag inte veta svarade jag. Jag vet ju att det är dyrt. Jag brukar svara att jag lägger ca 30 000 kr om året på båten. Till slut blev det ändå en uträkning som ändå inte tar med allt. Vågar du titta, den ligger här.

 

2010-02-22 »

 

Vad har man för kostnader i Stockholm, se här.

 

2010-02-01 »

 

Klubben står utan tävlingsansvarig. Är du intreserad av att jobba med kappsegling. Kontakta styrelsen.

 

2010-01-30 »

 

Västerås - en av Sveriges dyraste städer att ha båt i.

 

Nu har vi tillslut fått reda på vad bryggplatsen kommer att kosta. Båtklubbarna i Västerås har haft en lång process med kommunen angående vinteruppläggningsplatserna som vi har blivit bortmotade från. Sex klubbar har gått ihop och bildat ett bolag VFB (Västerås Förenade Båtklubbar) för att få kraft att hålla emot kommunen och politikernas påhitt. VFB arenderar idag vinteruppläggningsplatserna av staden.

Förr ingick vinteruppläggningen i bryggplatspriset men har idag alltså separerats från bryggplatsen. Staden har under processen sagt att vinteruppläggningskostnaderna var 30% av bryggplatspriset. Vi har därför spänt väntat på sänkningen av bryggplatspriset. Sänkningen blev 18%.

 

Jag betalar idag:

 

Bryggplats 3,5 m =      2 760 kr

Vinteruppläggning =    2 100 kr

Sjösättning =                   800 kr

Torrsättning =           +__800 kr

 Totalt                            6 460 kr         

 

Det kostar alltså 6 460 kr i grundkostnad för mig att ha båten till detta kommer sedan försäkring och underhåll mm.

 

 

 

 

Categories:

 

 

Bilder från förr

 

Båtsällskapet Lögarängens hemsida

 

 

 

 

 

Bilder från Ridön

 

VFB AB

 

www.jablo.se © 2010 • Privacy Policy • Terms Of Use